Dania Mięsne
wtorek, 1 lutego 2011
Szaszłyki z tortilli
Składniki
8 surowych białych kiełbasek (cienkich)
4 tortille maxi
4 liście sałaty
4 plastry sera żółtego
salsa pomidorowa ostra
2 łyżki śmietany
sok z 1/2 limonki
szczypior
sól, pieprz
Sposób przygotowania;
kiełbaski smażymy na złoty kolor,
tortille podgrzewamy na suchej patelni po kilka sekund z każdej strony,
smarujemy tortille salsą układamy po liściu sałaty, dwa plastry sera i po dwie kiełbaski na jednej tortilli,
zwijamy w rulon, kroimy na 4 części,
każdą tortille nadziewamy na patyczki do szaszłyków, tak by widoczne były kiełbaski,
śmietanę i sok z limonki mieszamy, dodajemy sól, pieprz i posiekany szczypiorek
powstałym sosem polewamy szas
złyki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz