wtorek, 1 lutego 2011

Szaszłyki z tortilli

Składniki
8 surowych białych kiełbasek (cienkich)

4 tortille maxi

4 liście sałaty

4 plastry sera żółtego

salsa pomidorowa ostra

2 łyżki śmietany

sok z 1/2 limonki

szczypior

sól, pieprz 
Sposób przygotowania; 

  1. kiełbaski smażymy na złoty kolor,
      1. tortille podgrzewamy na suchej patelni po kilka sekund z każdej strony,
          1. smarujemy tortille salsą układamy po liściu sałaty, dwa plastry sera i po dwie kiełbaski na jednej tortilli,
              1. zwijamy w rulon, kroimy na 4 części,
                  1. każdą tortille nadziewamy na patyczki do szaszłyków, tak by widoczne były kiełbaski,
          1. śmietanę i sok z limonki mieszamy, dodajemy sól, pieprz i posiekany szczypiorek
              1. powstałym sosem polewamy szaszłyki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz