środa, 2 lutego 2011

Risotto z kurczakiem

  • Składniki:
  • ugotowane mięso z kurczaka,

  • 30 dag pieczarek,
  • groszek konserwowy,
  • brokuł,
  • 3 kolorowe papryki,
  • duża cebula,
  • 2 woreczkiugotowanego ryżu,
  • starty żółty ser,
  • oliwa 
Sposób przyrządzenia:
Brokuły gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na oliwie. Następnie osobno podsmażamy cebulę i papryki pokrojone w kostkę. Mięso dzielimy na małe kawałeczki i również odrobinę podsmażamy na oliwie. Do mięsa dodajemy podsmażone pieczarki, papryki, cebulę, groszek konserwowy i różyczki brokułów. Po kilku minutach podsmażania dodajemy ryż i całość dokładnie mieszamy.
Po rozłożeniu gorącej potrawy na talerzach posypujemy startym żółtym serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz