środa, 2 lutego 2011

Pulpeciki w sosie koperkowym


Składniki;
  • 1/2 kg mięsa mielonego indyczego,

  • 2 jajka,
  • bułka tarta,
  • sól, pieprz,
  • litr wody,
  • kostka rosołowa,
  • 2 łyżki mąki,
  • pęczek koperku,
  • 250 ml kremówki.
  • Sposób przygotowania;
Mięso dokładnie mieszamy z jajkami, solą, pieprzem i bułką tartą. Formujemy pulpeciki wrzucamy je na gotujący się bulion.
W międzyczasie siekamy drobno koperek.
Ugotowane pulpety wyciągamy z wywaru.
2 łyżki mąki mieszamy ze śmietaną i szczyptą soli. Wlewamy do gotującego się bulionu i dokładnie mieszamy. gdy całość zgęstnieje dodajemy koperek i solimy do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz