Składniki
2 puszki fasolki (użyłam jednej czerwonej i jednej białej)
3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
1 czerwona papryka
2 surowe kiełbaski (użyłam "polskiej")
1 cebula
1 ząbek czosnku
kilka listków bazylii i oregano
kilka młodych ziemniaków
do smaku: chili, sól, pieprz, szczypta cukru 
Sposób wykonania;
Pokrojoną w plastry kiełbasę podsmażyć z cebulką i czosnkiem. Usmażyć także pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko włożyć do rondelka z fasolką. Zalać wodą (ok. 1/2 litra), dodać koncentrat. Pogotować, przyprawić do smaku. Na samym końcu połączyć z ziemniakami pokrojonymi na spore kawałki (ja ich nie obierałam, tylko wyczyściłam szczoteczką- w końcu to szybkie danie!). Gotować kilka minut, aby ziemniaki się nie rozpadły. Pod przykryciem same dojdą w gorącym sosie. Na końcu posypać listkami ziół
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz