Składniki:
- 4 piersi kurczaka,
- 1 jajo,
- 1 łyżeczka świeżych i posiekanych ziół - majeranek oraz oregano i tymianek,
- 0.25 łyżeczki mieszanki tychże ziół suszonych,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,mąka do panierowania,
- tarta bułka,
- 100 g masła,
- olej,
- sól, pieprz.
Umytą pierś lekko zbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć.
Z masła, ziół suszonych i posiekanych świeżych ziół, soku z cytryny, soli, pieprzu i posiekanego czosnku zrobić masło ziołowe.
Grudkę masła ziołowego ułożyć pośrodku płata piersi i zwinąć z rulonik. Obtoczyć w mące pszennej, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz